RSS

Santapan Berbuka Puasa - Resipi Sup Ikan Merah


Resipi Sup Ikan Merah

Bahan:

4 potong sederhana besar ikan merah
4 ulas bawang putih
4 ulas bawang merah
1 inci halia
5 biji cili padi
2 kiub stok ikan (secukup rasa)
1 liter air
4 biji kentang
1 batang lobak merah
Broccoli
Serbuk perasa

Cara penyediaan:

1. Panaskan minyak dan tumis bawang putih, bawang merah dan halia.
2. Tumis sampai naik bau kemudian masukkan cili padi, air dan serbuk perasa.
3. Kemudian masukkan lobak merah dan ubi kentang.
4. Bila air mendidih, masukkan ikan merah.
5. Bila ikan sudah masak dan sayur sudah empuk, masukkan broccoli.
6. Masak selama 3 minit.
7. Tutup api dan hidang.
8. Potong daun sup dan dan bawang goreng sebagai hiasan.

Sambung baca: http://www.gua.com.my

sumber: http://www.gua.com.my

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment

Visitors Map

Online Users